Stort inlägg: Katt!

Att gå ett naturvetenskapligt basår + kurser tar mycket av ens tid märker jag. Jag ser ju att jag har fått ut mina betyg, sökt till universitet OCH hunnit halvvägs in i första terminen på min utbildning sedan sist! Men den "viktigaste" uppdateringen nu måste väl ändå vara det som ett av mina tidigare inlägg handlade om: önskan om en katt.

Hur gick det med detta egentligen? 

  • Hon heter Mia, och inte Amalfi, och hennes namn på stamtavlan är Cabbage Rose. Hon är nu ett halvår och kom mycket riktigt från den uppfödare som jag hade hoppats på, Bowspots. Jag fick alltså min lilla drömmisse till slut!
  • Mia är världens roligaste katt, klättrar i och på allt och ramlar över sig själv jämt och ständigt. Hon vill alltid vara med på allt man gör från att laga mat, duscha, titta på film och städa till att bara gå genom lägenheten med en. Hon är ständigt vid ens fötter till den grad att man nästan ramlar över henne.
  • Hennes högsta önskan i världen är att man ska leka med henne vilket vi också gör hela tiden. Det måste man om man inte vill att hon ska störa grannar med "springa så snabbt jag kan fram och tillbaka genom lägenheten"-tassar.
  • Hon pratar med en hela tiden med en röst som varierar från "jag är liten och pipig och snäll" till "jag är en mäktig vildkatt, hör min höga stämma". Hon älskar att jaga flugor och laserpekare och då vet man att ett "kvittrande" kommer, som på beställning, varje gång. Såhär låter det på ett ungefär:
  • Hon älskar vatten, som bengalen ska, och hon kan komma gåendes med blöta tassar om man har glömt att tömma baljan i duschen som vi brukar leka med. Här har vi lekt färdigt, jag har torkat henne och gått därifrån och när jag återvänder till badrummet en stund senare så har hon satt sig i baljan igen för att leka på egen hand:
  • Mia är inte bara vild och galen utan också världens goaste. Redan första natten i huset så sov hon mellan huvudet på mig och Franco och hon har forsatt att sova tätt intill i sängen varje natt. Hon ska även sova på en (allra helst under hakan på en) så ofta hon kan under dagarna. Om man så pluggar eller spelar tv-spel. Man får nöja sig med att jobba enhänt medan den andra handen håller upp katten enligt krav. Och följande sker varje vardag utan undantag: då väckarklockan ringer tidigt och man kliver upp för att morgonkissa så följer en trött och envis katt efter och hoppar upp i famnen för att sova medans man sitter på toan. Som för att trotsigt säga "Nej, nej, nej. Det är alldeles för tidigt, crazy human. Nu går du tillbaka så att vi kan fortsätta sova tillsammans!".
  • I övrigt så är hon (som förutspått) väldigt vacker att titta på och en fröjd i allmänhet för både oss och våra gäster. Hon är så snäll och glad mot de som besöker, speciellt barn och fastighetsskötare, och visar alltid sin bästa sida i utbyte mot lite kattgodis. Och ja just det - hon glittrar i solen á la Edward-style! Här är lite blandade bilder på fina fröken:
  • På tal om kattgodis så kan hon tre tricks jättebra, och vi lär oss hela tiden nya. Hon ska bli världens duktigaste cirkuskatt. Men man MÅSTE ge godis efter precis varje trick, annars klagar hon högljutt och vägrar blankt att fortsätta. 
 
 

bloglovin RSS 2.0