Afasi & Filthy

Har inte haft ork eller den minsta lust att blogga de senaste dagarna, men det kommer. Maybe tonight! Så länge är det musik som gäller. Jag är en allätare inom musik, vilket betyder att jag lyssnar på vad som helst som passar in för stunden. Jag brukar inte lyssna så jättemycket på rap, men om det är en grupp som jag verkligen gillar så är det Afasi & Filthy. Verkligen varenda låt är skön. Vad tycker ni?


Facebook

Idag är en sån dag där den bästa medicinen är att bara sitta invirad i en filt och titta på så många roliga klipp på youtube som möjligt. Jag är trött, min kropp är utmattad och jag vill inte vara där jag är just nu. Youtube<3


Flytande högtalare



Den finns att köpa på Coolstuff.se.
Hur coolt vore det inte att ha den här i badet? Ljudet verkar vara riktigt bra också. Kanske är den lite för stor för min smak, men helt perfekt på ett poolparty, om jag nu någon gång skulle ordna en.

Rådgivning tack

Ujujuj vad har jag gett mig in på nu? :)
Jag är jätteuppspelt just nu men samtidigt väldigt osäker.  Jag kanske kommer att få ett jobb nu som "barnflicka"(det är vad jag tänker kalla det iallafall). Här i Tullinge, en bit ifrån mig, bor det en mamma med sin 2åring som jag eventuellt kommer att bo hos framöver. Jag kommer att ta hand om lilla pojken nästan 24/7 varje dag i veckan, handla mat, ta hand om huset och allt sånt som jag drömmer om i ett barnvaktsjobb. Jag kommer ju att komma familjen nära vilket är det jag vill mest men sen kommer ju mina tvivel. Kommer jag att vilja vara så bunden att jag nästan aldrig kan åka in till stan, träffa mina vänner eller min pojkvän och kanske göra något någon helg? Och lönen då? Jag får inte reda på den förän på lördag när vi ska träffas och prata, men det är ju en ensam mamma som ska betala ut den och jag kommer ju redan få mat och rum. Så jag undrar hur mycket det blir i månaden egentligen. Men sen så kommer jag igen ihåg att jag gärna skulle kunna offra ett år eller mer för lite referenser och erfarenheter. Mina vänner kommer ju att vara där nästa sommar också. Och de eller min pojkvän kommer säkert få komma över några gånger om familjen väl litar på mig.

För saken är ju att när jag väl går in i den här familjen, så kommer jag att vara ifrån alla andra en lång tid. Hon letar ju faktiskt efter en "au pair". Så jag slits emellan mina två instinker. Är det här bra eller dåligt? Borde jag ta jobbet?

Trött, trött, trött.

Varning: Gnällig flickvän-inlägg.

Mentalt utmattad, det är precis vad jag är. På allt som pågår i den här fasen i livet, men det som verkligen gör det extra jobbigt är att den där klippan som ska hjälpa mig att orka hålla samman allt, min pojkvän, inte underlättar något för ett ögonblick. Hemma hos mig har jag mitt rum, and that's that. Inte mycket till mat att få, och inte någon annanstans man får vara. Allt det här vet min käre pojke men det stoppar honom ändå inte från att klaga på maten som jag väl fixar åt honom eller gnälla konstant på att han skulle vara hungrig. Klockan är 00.00 och han fick mat för tre timmar sen: Pling! Han är nu hungrig!
Mitt eviga svar: "försök att lägga dig tidigare då om du alltid ska hålla på och `svälta´ om nätterna". Hans eviga svar: *ignorera*. Han lyckas alltid få sin vilja igenom och tar antingen någonting ur vårt lilla "skafferi" på rummet som vi har skrapat ihop pengar till och inhandlat, eller så får jag helt enkelt gå ner till "familjens" kök för att laga ihop någonting till honom och ta konsekvenserna senare.

Suckar, suckar, suckar. Min bortskämda pojkvän gör det inte lätt för mig oftast. Han sitter nu och knaprar i sig mina flingor som är "för tråkiga för att äta till frukost". Idag satt han nästan ingenting vid sitt spel, men varför känns det då fortfarande som att han är för upptagen för att vara pojkvän? Varför tvingar han mig att passa upp på honom och klema bort honom mer än vad jag vill?

Sysselsättning på rummet

Godmorgon då. Pojvännen sitter ju 12-14 timmar vid min dator varje dag nu, så jag känner alltid tidspressen på mig när jag vaknar före honom på morgonen. "Vad måste jag hinna med? Jag kommer inte ihåg vad jag brukar göra! Vad kommer jag att sitta i sängen och ångra att jag inte hann med? Blogga, fb-a, skriva till vännerna, leta jobb?". Det känns helt meningslöst för jag har verkligen massor att göra vid datorn annars, men under de korta timmarna jag har datorn på morgonen så kommer jag inte på ett skvatt!

Igår fick jag iallafall fixa en tv till mig i rummet. I normala fall så har jag tvkabeln kopplad till datorn så att jag kan se på tv med mediacenter (tablåer, spela in och all den lyxen), men eftersom älsklingen min tog ifrån mig även den underhållningen för mig så fick jag ställa en högpall brevid sängen vilken jag ovantpå satte min gaaaamla tv med den liiiilla skärmen och vars krafter börjar tyna bort. Men nu har jag iallafall en tv på kvällarna, vilket behövdes när jag redan har gjort slut på det mesta att sysselsätta mig med . Skvallerblaskor har lästs, kortlekar har spelats, pyssellådan har använts för full och inte mindre än 3 brev till vänner har skrivits och väntar bara på att läggas på posten.

Good day to you!


Picnik

För er som inte har något bra bildprogram där man kan trixa med häftiga effekter så tänkte jag bara tipsa snabbt om en sida. Picnik är ett program på nätet som inte behöver laddas ner,  det är väldigt enkelt och de flesta funktionerna är gratis.
Det är bara att ladda upp ett foto, leka med det och spara det på datorn om du är nöjd, svårare är det inte.

Mitt foto i neon:

Goodnight Sweet Girl

I högstadiet hade jag en favoritlåt, som höll i sig i tre år. I gymnasiet glömde jag bort den likväl att jag hade en favoritlåt, men nu hittade jag den i iPoden igen och påminns om att jag bara kommer att ha en enda favoritlåt väldigt länge framöver. Jag antar att det handlar om minnen och känslor som man kopplar samman med låtarna. This is the shit for me. <3


Killarnas NOT-TO-DO: Shopping

Låt det INTE undgå er att en shoppingtur innebär ett dilemma. Om ni har gått med på att följa henne på stan så har ni endast två val:
  • Råka visa hur illa ni lider under dessa timmar vilket hon kommer att sura inombords över väldigt länge.
  • Eller så biter ni ihop och anstränger erat teatersinne för att övertyga henne om att ni har lika roligt som hon, vilket hon kommer att älska dig för, för evigt.

2 spel, inga skor.

Så hur gick det med kompromissen nu då? Jo vi åkte in till stan idag i jakt på pojkvännens spel, expansionspaketet till det och löftet om ett par fina skor till mig. Nu kom vi PRECIS in genom dörren efter en 6 timmars tur på stan, men inga skor har vi med oss. Vi gick igenom affär efter affär, men den här dagen riktade jag bara koncentrationen åt en viss stil. Jag vill ha ett par riktigt snygga "pumps" i stil med dessa:
Din Sko 399 kr.
449
Din Sko 399 kr och 449 kr.

Visst hittade vi en hel hög med riktigt snygga skor, men väldigt få fanns i min storlek och när de väl passade så var det alltid något annat som inte stämde. Skon på sista bilden var den sista som jag provade, och som faktiskt satt ganska bekvämt, innan det bestämdes att vi skulle röra oss därifrån för att hinna med sista bussen hem till mig. Så jag tog av mig skon, pojkvännen råkade armbåga ordentligt över näsan och sen reste vi oss och lämnade butiken likväl vårt sökande efter mina skor.

Så nu efter att jag har skickat in det här inlägget så ska pojken min få installera sitt spel, och jag får hitta på saker i rummet och hoppas på att skorna kommer att visa sig en dag. Men trots att jag inte riktigt fick ut något av dagen på stan så var jag riktigt glad hela tiden, just för att min pojkvän inte för en sekund betedde sig som en gnällig unge på ett tråkigt museum. Han hade tålamod och stötte mig genom hela sökandet och det tycker jag att han ska ha eloge för! :D

Kompromissa

Min pojkvän, före detta wowfantast. Det är vad han själv skulle kalla sig, själv så vet jag mycket väl att det bara är en tidsfråga tills han kommer återuppta spelet där han slutade. Men tills dess så tar spelet Diablo över och han väntar bara på att få tag på en skiva för att börja. Hela wowgänget har hoppat över till det spelet och väntar nu otåligt på min pojkvän.
Här kommer däremot flera punkter där jag inte vill stödja vad som håller på att hända. Jag inser mer än min pojkvän hur detta kommer att sinka honom i jakt på jobb som vi verkligen behöver just nu. Han kommer att befinna sig mer hemma hos mig vilket jag redan har försökt förklara kommer tära på vårt förhållande lite i taget. Sist så kommer han ju att sno åt sig MIN kära dator, installera sitt spel och sitta där så gott som 24/7.

Vill jag stödja det där? Precis när jag beslutade mig om att sätta ner foten och säga "NEJ, du får inte börja spela Diablo här" så kommer han med förslaget: "kompromiss?". Han lägger fram det lockande förslaget att medans han är i stan och köper spelet så kan vi gå och köpa ett par riktigt fina skor till mig, vilka jag vill. Såklart att det lockar mig med tanke på att skor inte är något jag har råd med själv. Samtidigt ger han mig löftena (som jag självklart ser som tomma) om att han inte alls kommer spela så länge varje dag och att det inte alls kommer att bli svårt för oss.

Så vad bör jag nu göra? Ska jag gå med på kompromissen, få mina älskade skor och ha en arbetslös pojkvän hemma hos mig som nästan minskar min chanser att blogga och sitta vid datorn till noll?
Eller är det bäst att krossa hans lilla gamerhjärta, säga nej du får åka hem och hoppas på att få dela dator där hemma?

Förhållanden innebär att kompromissa, men när vet man att alla blir nöjda?

Släktträff = ställa någon mot väggen.

Kalaset var väl som jag väntade mig. Barnen skrek och var glada, tårtorna var fina och jag trivdes, ända tills...!!
Något som släkten utnyttjar är träffarna då de får världens chans till att ställa någon i släkten mot väggen. Och de senaste månaderna så har samma tortyr riktats mot samma person: mig. Varför har jag inget jobb? När ska jag börja jobba? Varför pluggar jag inte i höst? Vet jag hur viktigt det är med jobb? Vet jag att inte alla som vill får jobba medans jag sitter och latar mig?
Ja, samma visa varje gång, och ändå dyker jag upp och sitter vid bordet. Ändå sitter jag med lampan i ansiktet och försöker få dem att förstå att jag visst söker jobb, att jag visst vill plugga snart och att jag om någon visst inser värdet i allt det där. Men icke kommer man någonstans. Om det finns ett sätt att verkligen få någon att vilja komma så långt bort ifrån sin släkt som möjligt, så har de kommit på det. På lördag blir det kräftskiva och födelsedagskalas igen och jag förväntar mig inget annat välkomnande än den de senaste besöken.

Pontus blev glad för presenten iallafall och det var lika roligt att träffa kusinerna som vanligt.

Inte ett år för förhållanden

Jag drömde att min kompis storebror och hans flickvän gjorde slut! Haha, nej det var ju inte åt mardrömshållet då, men jag känner nu att jag måste skicka iväg ett meddelande till Schlabbo och höra att allt är okej.
För det här året har varit helt SJUKT! Nyss gjorde ett av våra närmaste vän-par slut, och i somras hände samma sak. Par som man alltid trodde skulle hålla för alltid för alltid. Det har varit riktigt nära ett slut för mig och pojkvännen också. Och sen har det övriga året bara inneburit förhållandetrassel och singeltrassel för alla övriga jag känner. Så just nu känner jag två måsten. Jag måste få tag på kompis 1 och fråga om brorsan, jag måste fråga kompis 2 hur det går med mitt drömpar och jag måste fråga kompis 3 hur det går med blivande pojkvännen!

Wallerie till undsättning!

Småttingarna.

Söndag. Idag är det barnkalas hos mormor för kusinen Pontus fyller 4 år! Mina tre småkusiner Pontus, Molly och Josefin är en av mina livsklippor som man måste ha för att inte känna att livet inte har någon mening. Pontus fyller nu 4 och tjejerna fyllde 5 nästan samtidigt för ett tag sen, och jag har varit med dem från att de föddes. Lekt med dem, passat dem, älskat dem. Och de älskar mig minst lika mycket tillbaka, vilket jag påminns av den avundsjuka släkten. ;)
Nu var det ju inte tänkt att jag skulle skriva ett kusin inlägg, men så blev det ju så därför kan jag lika gärna lägga upp videon jag klippte ihop för två år sen. Nu ska jag slå in Pontus present i något roligt tidningspapper! :D

Det är utan tvekan bara jag som orkar se igenom hela klippet, men det var så svårt att klippa ner den till ingenting.

Killarnas NOT-TO-DO: Tålamod

Hon har ett problem i form av en mani (som att hon inte kan äta kladdig mat inför folk.) Hon förklarar
för dig hur verkligt jobbigt det är för henne, då är det INTE rätt drag att tjaffsa tillbaka att det bara är dumheter som är jobbiga för dig. Eller när hon ber dig att förstå så väljer du att svara: eller så lär du dig bara att inte känna så.

NOT A GOOD MOVE!

Vill ha dig igen



Älskar deras låtar.

Killarnas NOT-TO-DO: Stötta

Ni är i en miljö där du vet att hon inte känner sig säker, t.ex. med din familj. Lämna henne INTE att klara sig själv medans du koncentrerar dig på något annat. Gå vid hennes sida, var nära henne, prata med henne och påminn henne om att hon fortfarande har dig där.

Blåbär - söta men bittra.

Igår åkte jag till pojken som väntade otåligt på mig. Det var första gången vi träffades sen vi hade bestämt att vi skulle vara mer ifrån varandra och vi myste och somnade innan midnatt till den första Harry Potter filmen.

Förklaring angåenge bestämelsen: Under vårt 1½ år vi har varit tillsammans så har vi varit just det, tillsammans. Dygn efter dygn efter dygn. Vi sov aldrig ifrån varandra och vi trivdes så. Men alla behöver space ibland och tid till att göra det man själv vill och träffa vem man själv vill träffa, och alla förhållanden har svackor. Så jag bestämde åt oss båda att vi behöver sakna varandra, och därför är vi något motvilligt inte med varandra varje dag längre.


Idag plockade vi blåbär i Täby. Jag, älsklingen och hans mamma. Vad som skulle ha varit en rolig utflykt i skogen blev allt annat än rolig. Pojken beskrev så fint att "varje plockat bär var som att noppa könshår", och där instämmer jag faktiskt. Vi gick verkligen varandra på nerverna och av ren upprördhet drog jag upp risen med rötterna mer än en gång under våra 5 långsamma timmar i skogen.
Förvånansvärt nog så bestämdes det att vi båda skulle hem till mig som vi hade bestämt från början och på den långa bussresan hem så fallnade ilskan och irritationen och där satt vi. Lika kära som vi var för ett år sen fast ingen hade sagt ett ord. Till slut kom vi två hem till mig, med en stor korg fylld med blåbär och lingon som frystes in. Uppe på mitt omvandlade rum tog jag hand om min utmattade pojkvän fast att han inte riktigt förtjänade det. Efter en dusch, en väldigt god middag på sängen och lite mysande tillsammans framför American Pie - The Wedding så bäddade jag ner min sömniga fin. Och där sover han nu. I mina kläder, i min stora säng i mitt rum, under mitt Charlie Chaplin täcke. Min kärlek!


Killarnas NOT-TO-DO: Övertyga

Om ni diskuterar över telefon om hon ska komma över eller inte och hon säger att det "beror på", nöj er INTE med att svara "Jag vill att du kommer hit, men du gör som du vill". Tjata lite till och övertala henne att du verkligen vill ha henne där. Det är DET som det beror på.

Blåbär

Det är inte bara på Farmville som Wallerie plockar blåbär. Nej, imorgon ska jag och pojken ut i skogen och plocka för fullt. Så nu snart ska jag åka den långa vägen hem till honom för att mysa och planera morgonen. Jag tar med mig "Dinosauriernas Tid" till honom som överraskning. Han var ledsen över att han missade avsnitten på tv men som tur var så har jag serien på DVD, men säg inget till honom. Shhh. ;)


Borta bäst men hemma pest.

Så var det klart! I förrgår och igår spenderade jag hela dygnen med att städa, fixa och flytta runt. Så nu har jag en urrensad klädkammare i hallen och själv sitter jag i mitt ommöblerade och finstädade rum! Det är verkligen en jättestor skillnad här inne, vilket jag behövde. Behövde känna mig borta. Som i borta bra men hemma bäst, fast inte alls som ordspråket. Jag vill verkligen inte vara hemma och därför gjorde jag rummet så olikt hemma som möjligt.

En jättebra site som jag upptäckte igår när jag skulle planera ommöbleringen är Jordans Furniture. Man behöver inte vara inloggad för att bygga upp sitt eget rum och möblera om. Jag tog måtten på allt jag hade i rummet och skrev in i tabellerna. fixade lite färg, flyttade runt lite och VIPS! Så hade jag en före- och efterbild på mitt rum. Helt perfekt!

Wallerie rekomenderar!

Före.
Före
Efter!
Efter

Diss, men snyggt.


Create your own

 

Jag var lite sugen på att se hur jag skulle se ut i tecknat (har letat länge efter något bra program med liknande funktion) och ramlade över det här programmet. Det är ingenting jag rekomenderar att ladda ner, så egentligen är det här en diss. Men eftersom att jag redan har lagt ner mödan på att ladda ner och testa programmet så kan jag ju lika gärna visa resultatet. ;)

Vad Youtube erbjuder

Jag loggade precis in på min Youtube-sida, och det första som dyker upp är Rekomenderas för dig" där det här klippet var först. Ja verkligen. Grattis Youtube, erat system vet precis vad man letar efter! Jag hoppas ni ser att det här är ett ironiskt inlägg.

Nattfjäril

I natt hade jag fönstret öppet medans jag satt vid datorn med bordslampan tänd. Självklart fladdrade det då in massvis med små besökare som gillade det fina ljuset i mitt rum. Inte mindre än 4 (stooora) malar var jag tvungen att smälla till för att de flaxade omkring för mycket. Men en nattfjäril skillde sig från de andra, och den var jag lite mer rädd om. Den var vit om kroppen, och helt ljusgrön om vingarna. Lite läskig, med väldigt fascinerande.
Den hjälpte jag varsamt ut innan jag skjöt igen fönstret lite grann. Men nu på morgonen så såg jag den återigen på min vägg där den hälsade mig en god morgon. Den satte sig på min säng och jag for fram med kameran för att fånga en bild innan jag släppte ut den än en gång, för jag tror faktiskt att det var samma.



Baby Baboon!

Jag känner mig deppig, och då piggar alltid den här upp lite. :)


Hemma igen.

Så var man "hemma" igen. Mitt ute i Salem. Det känns inte bra alls, och jag har inte ens saknat mitt egna rum! Varenda sak som påminner mig om att jag är här igen ser ut som fulheten själv för mig. Mina egna sängkläder, samma som jag har haft i mer än 6 år byttes ut på en gång mot några som såg helt annorlunda ut. Bakrundsbilden på datorn ändrades snabbt och imorgon tänker jag banne mig möblera om rummet på ett sätt som jag aldrig har haft det förut.

Jag avskyr att vara här. Jag avskyr att vara i det här huset, avskyr att vara såhär nära "familjen" och jag avskyr att jag har bestämt att jag och älsklingen inte ska vara tillsammans varje dag längre. I september så har vi varit ihop i 1½ år varav 3 månader sammanlagt som vi inte har varit med varandra. Jag vet att det är för det bästa att börja vara ifrån varandra mer, men visst gör det lidandet värre.

Jag vill ha lägenheten tillbaka.

Pannkaksmys i fredags

Jag och min fin.

Så var det fredag (i fredags). Vi städade undan lite och gjorde rent köket i väntan på att André, Danne och Nettan skulle dyka upp. Pojkarna hoppade först in på Vivo och handlade ingredienser inför middagen. Här skulle det gräddas pannkakor! Strax innan någon av gästerna kom så bjöd Bredäng återigen på lite uppståndelse. En ambulans körde in till vår port och följdes av en akutbil, och båda bled ståendes där och väckte uppmärksamhet. Dagen efter hände samma sak så under våra veckor här har vi inte haft ont om ambulanser, varmluftsballonger, blixtar och helikoptrar. Det känns som att det händer en massa saker där det verkligen inte borde hända en massa saker.

När pojkarna till sist dök upp sprang de raka vägen fram til kylskåpet och tog var sin bit av blåbärspajen som jag hade lovat stod och väntade på dem. När Nettan kom hade vi alla börjat komma upp i varv och vi förflyttade oss från rum till rum där vi byggde upp humorn allt mer. Som värst var det när vi väl satt i köket och försökte äta våra pannkakor. Jag har inte skrattat så mycket på över ett år! Herregud vi fick alla ont i magen och resten av kroppen.
Senare drog vi oss mot  vardagsrummet och krigade i worms på xbox. En match avbröts av att någon blev uppringd och killarna tog saken i egna händer och gjorde samtalet till något hysteriskt roligt! Luren skickades runt till alla som och ju längre tiden gick desto fler blev tvugna att gömma sig i ett annat rum för att försöka andas normalt mellan skratten.

Som mysigast hade vi det nog mot natten när vi alla bara låg i vardagsrummet och snackade, terrade varandra (eller en viss stackare) med frågor, planerade invaderingen av Livrustkammaren senare i veckan och lyssnade på disney musik.
Jag har lagt upp lite bilder under fliken "bilder". ;)

Vänner är såna som dem.
Pannkakor. Sylt, glass, socker, kanel, melon, körsbär! Ett glas mjölk eller cider till det?

Killarnas NOT-TO-DO: Ursäkt.

En ursäkt är en ursäkt. Om hon ursäktar sig och du godtar den, fortsätt INTE att tjata om saken.

Frukost

Sallad, körsbärstomater och egengjord dressing

Frukost. Imorgon lämnar vi lägenheten och livet fortsätter på ett lite mindre behagligt sätt. De här fem veckorna har verkligen flugit iväg. Älsklingen åkte precis iväg med tvn för att lämna av den hemma hos sig, och kvar är jag och försöker planera i huvet vad som behövs göras under dagen.
Just nu håller jag på att försöka ordna med bilder från i fredags, så det kommer nog ett litet inlägg snart. Samtidigt myser jag över en skål sallad som får bli min frukost. Lyckas man bara göra en god dressing så kan man aldrig tröttna på sallad!

Killarnas NOT-TO-DO: Fräscht

INTE för er att tjejer imponeras av att ni inte "behöver" torka er efter toalettbesöken.

Lyckad flumdag!

Nu har André och Danne åkt hem till sig och har väl precis hunnit somna i sina sängar. Nu ska jag, Chin och Nettan krypa ner under täckena här och sova vi med, utmattade efter en dag av flum och skratt på högsta nivå. Det var riktigt länge sen som jag skrattade så här mycket under en dag med ett sällskap. En genomgång kommer imorgon med en och annan bild, men just nu säger mitt huvud ifrån och vill inte riskera mer magkrampande skratt det här dygnet.

Sov gott.

Favorit i repris

Nu idag så! Idag kommer hela gänget över på lite worms och paj och vad vi nu ville hitta på. Jag saknar alla så himla mycket men vill gå på våra utflykter snart istället! Skansen, Vasamuséet, vad som. Ja just det! Nettan, skulle inte du och jag försöka oss på att smita in på Junibacken? ;D

Nu lider jag nästan för att söndagen är så nära. Varför måste söndagen vara så nära? Och tiden drar oss allt närmare den domedagen. På söndag åker vi hem till var och en igen och lägenheten lämnas över till någon annan. Jag kan inte se mitt liv borta i Salem. Jag klarar inte av att ha huset fullt av folk som bara gör allting värre hela tiden. Det enda jag ser av mitt liv är att jag står i en lägenhet som är min egen, att jag slipper alla som försöker lägga sig det som inte har med dem att göra och att jag får bestämma över mig själv. Jag förtjänar att få ha mitt egna ställe, så nu måste jag bara klura ut hur jag ska kunna få ett sådant.
Gammal bild

Killarnas NOT-TO-DO: Skämtflörta

Om ni av någon konstig anledning får för er att leka "jag vill flörta med vår kompis syster", så låtsas INTE som att det är ett skämt som inte har med er flickvän att göra.

Besviket. Men gott!

Nej det blev visst inget besök idag. Chin bangade på att tjata på André, så André bangade. Och bangar André så bangar Danne, och bangar Danne så bangar Nettan. Ett enda stort Bang-Party. Men vi sköt upp det hela till imorgon för jag fixar så att folk lovar! Gud jag får det ju att låta som att folk blir hittvingade, men så är det ju icke. Vännerna vill hit de är bara slappa. Helt underbara, men något slappa. Ja, då räknar jag ju inte med Nettan vill säga. Eller någon av mina andra väninnor. (fick lust att skämta till det lite där om Danne men det låter jag bli så att han inte bangar imorgon med :D)

Men dagen blev rätt så bra ändå. Jag diskade slut på all smutsdisk (men ändå är lika mycket tillbaka nu igen), åskvädret drog in över oss och blixten slog ner ute på gården utanför fönstret (eller i själva huset, lite osäkert) så att billarmen gick igång och pojkvännen springer runt i lägenheten, vi smakade på pajen och jag har njutit av ännu en dag i livet. Kör hårt.

Blåbärspaj med vaniljsås, hallonsorbet och ett litet körsbär.

Värmde en bit paj och smakade med kall vaniljsås, hallonsorbet och ett litet körsbär.
(Observera LITEN tallrik, ingen mattallrik..)


Killarnas NOT-TO-DO: Matkassor

När ni har kommit hem från affären och tagit av er skorna, gå INTE och lägg er framför tvn för att chilla innan matkassorna har plockats in i kyl och frys.

Besök!

Idag blir det roligheter här i lägenheten! Som det verkar nu så kommer André, Danne och Nettan över och sällskapar med oss så då blir det krig på Worms och annat kul. Min pojkvän är rätt lustig när det kommer till en hel del saker. En egenskap han har är att han får en sorts natt-munchies klockan 2-3 på natten. Så inatt vid 3-tiden stod han och lagade mat och jag bakade blåbärspaj till idag. Så nu har vi något gott att sätta tänderna i och även om det skulle bli mer till oss andra så hoppas vi att alla kommer idag. Danne, press på dig!

Lånade lite bilder från Nettan!
André och Danne (Picture of: Nettan)Nettis (Picture of: Nettan)

Och så måste pajen få lite spotlight.
Bilden som togs inatt. Jag lyckades ta en bild innan batteriet i kameran tog slut och man ser skepnaden av Chins fingrar som var tvungna att hoppa fram och föstöra. Åh vad roligt jag tyckte det var.Blåbärspajen nu på morgonen. Var tvungen att kolla att den fortfarande fanns i kylen.

Krav

Men herregud vad är det här för människor? Jag brukar sitta och leta jobb lite då och då och just nu är jag inne på att leta tjänster som t.ex. barnflicka. Det blir roligare när man får komma familjen närmare och får mer uppgifter som mathandel, hushållssysslor och utomhusaktiviteter istället för bara barnpassning.
Men nu stötte jag på en annons som till och med för mig verkar alldeles för absurb. Fast vissa nöjer sig ju helt enkelt bara med höga krav. Man undrar om de verkligen letar efter en barnflicka eller en helt ny förälder. I annonsen står kraven tydligt att man ska:
 
vara tjej, studerande, rök/spritfri, ha körkort, vara ansvarsfull och ha god hand om barn/djur.

Uppgifterna är uppdelade hela veckan, olika dagar på två olika ställen (ett på stureplan och ett så långt som pendeltåget går). Man ska:

hämta/lämna de två barnen på dagis/skola, städa/tvätta/stryka, komma och passa barnen sen på kvällarna och utöver det ta hand om och gå ut med deras två hundar.

Jajuste. Man får heller ingen lön om man inte överskrider 20 timmar/ veckan.

En man i regnet

Regn

Herregud vad det regnar ute just nu. Jag gick ut på balkongen ett tag och stog och tittade på allting. Då fick jag se en yngre man i lila skjorta, beiga byxor och en datorväska över axeln. Han hade inget paraply och skjortan hade fått en mycket mörkare färg då hela han var genomblöt och regnet hällde verkligen ner på honom. Ändå gick han i lagom takt med sänkt huvud och händerna i byxfickorna utan att stressa över huvud taget. Troligtvis hade han en lång väg att gå och skulle ändå bli lika blöt om han så hade sprungit. Men ändå såg det lite ut som om han trivdes i sin sits, och det finns en chans till att jag hade njutit lika mycket om jag hade gått där med.

Regn är underbart.

Ur so gay



Älskar sköna låtar. Surprised?

Dagens citat!

Citat 1.
På sätet framför mig på tunnelbanan sitter en liten pojke brevid sin mormor. Medans jag tittar på min ipod så sträcker pojken ut hela sin arm, pekar på mig och säger med hög röst:

"Titta, den där damen har ett jättelitet huvud!"

Citat 2.
Jag, Sabina och Tove ligger i soffan och pratar roliga snuskigheter när hemtelefonen börjar ringa. Tove svarar glatt och släpper vårt ämne helt. När hon lämnar rummet säger hon till den i luren:

"Jaha! Var det hårt eller var det roligt?!"

vilket fick mig och Sabina att rulla runt på soffan i gapskratt.

En dag med tjejorna

Jag hade helt ärligt glömt bort hur skönt vi brukar ha de på våra tedagar, så länge sen var det sen sist. Men när vi väl tog första smutten från tekoppen så drog allting igång. Vi pratade om allt från... vi pratade om allt helt enkelt. Det har vi gjort varje gång vi har träffats såhär men det känns som att vi får mer att prata om för varje gång.
Särskilt mycket pratade vi om vårt favoritämne medans vi åt melonen som jag hade köpt med mig, och vi återkom dit gång på gång hur många gånger vi än ändrade samtalsämne. Som det brukar vara då. Samtalen gick vidare ut i köket där vi lagade oss en god morotssoppa med ostmackor och iskall mjölk och när vi hade ätit klart var det tillbaka till soffan i vardagsrummet.

Vi satt och pratade i 7 timmar innan jag och Sabina tackade så jättemycket för ännu en dag med Walle, Ferre och Åzzy och sällskapade sedan nedåt gatan där hon svängde av hem till sig. När jag väl kom hem till pojkvännen kändes det konstigt nog som att jag älskade honom lite mer än när jag hade åkt på morgonen. Jag behövde väl helt enkelt träffa Sabina och Tove igen för att älska lite mer.


André kom förresten inte hit idag, den bangaren. Jag är besviken. Hör du det besviken, bangare! XD se till att gottgöra på torsdag.

Bästa vänner

Nu ska jag snart dra mig mot tunnelbanan för att ta mig till Karlberg. Där ska jag möta upp mina bästa vänner för att ha lite temys som vi brukar ha när vi bara vill träffas och prata om allt möjligt. Jag har känt Tove och Sabina sen vi började fyran på Adolf Fredriks musikskola och mot de sista åren blev vi riktigt bra vänner. Jag beundrar fortfarande Deras vänskap till varandra då de har bott grannar hela livet och gått på samma dagis, samma skolor och samma gymnasium tillsammans. Sånt är otroligt. Bara för att man är varandra så pass nära geografiskt så betyder inte det att man automatiskt blir bästa vänner.
Men jättetrevligt kommer vi att få nu! Jag kan knappt vänta, det känns som evigheter sen vi träffades alla tre. Och medans jag är borta så kommer min pojkväns bästa vän hem till vår lägenhet så det blir lite mer sällskap när jag väl kommer hem ikväll. Oh vad glad jag blir nu!

Och imorgon kommer Nettan hem från London! Då ska vi bannemig träffas vi med och hitta på roligt!

Ha en underbar måndag!

Illrar

Hittade gamla bilder på nätet som jag la upp för evigheter sen och där hade ett foto på Dookie när vi precis hade fått henne. Dookie är vår iller och hon var liten som en mask tyckte jag när hon kom hem till oss. Det är hon fortfarande men oh så gullig. Vår lilla primadonna som uppför sig som en äkta prinsessa, bara en väldigt klantig sådan.

Dookie precis när vi hade fått henne.


Men Dookie var inte vår första iller, nej nej. Ett år tidigare fick vi Marvin! Han är smartare än en hund, men han och jag kommer ändå inte vidare bra överens. Men han skötte sin roll som Dookies "storebror" riktigt bra och skämde bort henne till den prinsessa hon är idag. Detta är inget jag är vidare pratglad om men tro det eller ej så köpte vi fler illrar efter det. Kaos är min spralliga nallebjörn och har samma intelligens som en också. Sen fick vi bröderna Wilmer och Didrik som det blev bäst att hålla ihop i samma familj, vår.
En iller hade jag kunnat gå med på, och kanske den där andra. Men även om jag gillar allihopa så stödjer jag fortfarande inte mammas beslut om att köpa fem illrar!


Dooki och Marvin.

Min fin sover brevid

Min Fin och jag.

Min pojkvän ligger bakom mig och sover, väldigt tidigt för att vara honom. Men han upptäckte för några dagar sen hur mysigt han tyckte det var att vila brevid mig när jag knappar på datorn. Så han försöker fortsätta med det, och blir det inte tillräckligt mysigt så sätter vi igång ljudboken som jag ordnade åt honom. :)

Klockan 2 nu har han ändå bett mig att väcka honom så att han kan logga in på facebook och skörda sina hallon på Farmville! Gullunge. Det var för mörkt i rummet för att jag skulle kunna smygfota honom där han ligger. <3

Bilden är ett år gammal och veckan innan hade jag provat att blondera håret. Jag kände att jag ville prova en första gång som blond och det höll i sig i två månader. Sen fick jag nog och färgade tillbaka till brunt.

Kolla på filmer

En jättebra, svensk, sida när du vill streama filmer.

Jag sitter och tittar på Marley & Me och tänkte samtidigt tipsa om den här sidan för er som inte har hittat dit än. Jag brukar kolla på filmer på Streammovies.se och jag tycker att det är en alldeles suverän sida för streaming. De har inte så många filmer upplagda än eftersom sidan är ganska ny, men de har bara bra titlar och alla som jag har sett har väldigt bra kvalitet för att att vara streaming filmer! Kika in där.

Aj aj, datorproblem!

Jaha. Pojkvännens föräldrar kom över nu och lämnade av lite saker som ska vara i lägenheten, och nu ska de tydligen ta med sig laptopen tillbaka hem!  Så nu skriver jag mitt sista inlägg på ett tag..

Jag måste ringa hem och be mammas kille att skjutsa med bilen, så att jag kan ta hit min dator. Jag kan INTE vara utan dator sista tiden vi är här. Pling pling så länge, och håll tummarna på att bilskutsare är på bra humör idag.

Falskt alarm. Vi fick behålla datorn den här sista veckan som vi har lägenheten. Vilken lättnad för mig! Nu har jag bara ett annat monster att brottas med för att få sitta vid datorn, och det är pojkvännen som helt plötsligt har tagit efter mig och börjat spela Pet Society, Farmville och liknande på facebook. I timmar! ;D

Sneakernight


För över ett år sen så fick jag för mig att söka runt på Vanessa Hudgens, och väl på youtube så ramlade man ju över Amerikas hit Sneakernight. Och trots att det tog emot lite i början att erkänna så tycker jag att låten har något... skönt. Det går alldeles utmärkt att lyssna till den vill jag säga, och jag har den ju fortfarande kvar i youtubelistan.

Diskmaskin

För att ge ditt liv den där extra glansen. Idag vaknade vi väldigt sent även för att vara vi, så jag kompenserade med att diska all disk vi hade framme. Det är inte klokt vad mycket disk det kan bli på två personer när det inte finns en diskmaskin i huset. När jag har eget hem så kan jag lova att jag kommer se till att det finns en fungerande diskmaskin. Det är säkert bara för att jag har vuxit upp med den lilla lyxen som en diskmaskin innebär, men sen så har jag ju faktiskt handdiskat nästan lika mycket som om jag hittills hade levt ett diskmaskinslöst liv. Det har ju blivit en hel del diskande både hemma och mina tre år på gymnasiet. Jag gick programet Hotell & Restaurang och då  fick man vara en hel del ute på praktik i arbetslivet. Dessutom så är det en helt annan sak att diska sin egen disk än att diska åt en kille. Jag svär, ibland tror jag att de har smygätit samma måltid på två tallrikar.
Så ja, jag tror nog att jag kommer förtjäna den där extra lyxen när man väl står där i sitt hus. Det gäller bara att ha råd att köpa maskinskrället.

Candy & Toy Fails!!



Jag kom över den här videon för några dagar sen och charmades direkt. Mike Mozart har en kanal på Youtube där han gör helt klockrena genomgångar av leksaker och godis som helt enkelt inte borde vara kvar på hyllorna. De är bisarra! XD
Gör att man verkligen vill sätta tänderna i godis som hundmat för barn, blodpåsar eller ostbågar som färgar tungan GRÖN! Ni måste verkligen kika in där någon gång. Riktigt underhållande. Sök bara på Candy fail eller Toy fail på Youtube, eller gå in på Mike Mozarts kanal och bli roade! Wallerie rekomenderar. ;)

Höst, men klänning gäller fortfarande!

Enkel vit klänning. Bubbleroom 199kr.
Enkel vit klänning. Bubbleroom 199kr.

Nu måste jag nog inse att hösten snart är här. Till och med min höstiga födelsedag är snart så jag borde ju ha känt att förändringar är på gång. Vi är mitt i övergången mellan sommar och höst, om inte mer mot det senare. Men fortfarande har jag mitt klänninga-sinne och det kommer jag nog att ha nästan hela året runt.
Visst är det synd att klänningarna nu kommer att försvinna från hyllorna men kanske blir det väl ett och annat fynd bland reorna då. Nej, jag älskar det enkla plagget om det så är en vardags eller festklänning, och nog finns det lite sommartid kvar att utnyttja när dagarna fortfarande är såhär varma! Jag har fortfarande inte vågat mig på att handla något online, men visst är det roligt att bläddra runt bland allt som man skulle kunna se i sin garderob!
Zoe Dress. Cubus 349kr.Sandra Dress. Cubus 299kr.
   Zoe Dress. Cubus 349kr                                           Sandra Dress. Cubus 299kr.

All This Time



En riktigt skön "feel good" låt för glada stunder. Fast det förstås, musik passar i alla lägen.

Gammal och ung.

När jag möter någon ute, eller går in på någons blogg, så tittar jag ju givetvis på hur personen ser ut. Jag dömer inte personen efter utseendet, utan man tittar ju efter för att man är nyfiken på andra. Hur personlig kan personen verka om man inte får se hur den ser ut?
En liten bitter sak jag har haft inom mig i några år är ändå när jag får reda på vissas åldrar, och de inte alls går ihop med hur gamla jag tycker att personerna ser ut att vara. Jag kan se fjorton till sexton åringar som ser ut att vara över tjugo. Och jag tycker nästan att jag råkar ut för det hela tiden! Ja, jag ska nog inte kalla det "råka ut för" men lite bitter blir jag någonstans ibland. Inte på de andra som, naturligtvis, är vackra och snygga utan på att jag tycker att jag själv aldrig verkar kunna komma ifrån att se ut som om jag vore tretton! Och trots det så fyller jag ju nitton nästa månad.

För några år sen eller så, så tänkte jag alltid något i stil med att "när vi blir äldre så kommer jag få rynkor senare än dem", men det funkar ju inte eftersom att det är att leta fel i andra. Vem vet, jag kanske blir en skruttig gumma om tio år ändå!
Nej, jag kommer aldrig bli klok på att jag inte kommer ses som lika mogen när jag står brevid de yngre, långa tjejerna med vuxna ansiktsdrag. Jag vet att det har med gener att göra, och därför är allt som det ska. Men jag blir ändå lika förundrad över att "ungdoms-idoler" kan vara under fjorton medans jag knappt kom in på min egen studentskiva. :P


Sommar 08

La Loba



Jag hörde den hör för några månader sen och fastnade för den direkt! Shakira har jag inte haft i högtalarna på evigheter men den här (fast spanska versionen) har fått spelas några gånger i sommar. Jag hörde denan engelska översättning "Shewolf" först, men jag tycker om den spanska versionen så mycket bättre. Synd bara att den inte finns tillgänglig på youtube!!! Jag kommer ihåg hur mycket jag älskade La Tortura när den kom ut. Ooh nostalgi kallar t.o.m. jag det för.

Skaldjur



Igår satt vi två som sagt och skalade räkor och kvällen innan var det kräftor! Av någon anledning fick jag för mig att koka fond på kräftskalen och det som blev fick jag senare för min att koka ihop med räkskalen. Det var två kvällar i rad av skalkokande alltså och min näsa har för sig att lukten fortfarande sitter kvar i köket. Jag gick precis ner med soporna (vari allt skal låg) och där fanns lukten definitivt kvar! Vem gillar lukten av gammalt skaldjur?

"Fonden" står nu i kylskåpet och ska nog reduceras lite till senare, men vad vi faktiskt ska göra av skaldjursfonden har jag ingen aning om! Kanske soppa? Fast den skulle säkert inte bli god, om den nu skulle göras på min första-försöks fond. Haha nejnej. Om våra kylskåpsrotande killkompisar kommer hit snart så häller jag ut den. Jag måste prova att jag har gjord något ätbart först innan någon blir sjuk! ;D

En börda för alla

Jaa. Igår var det ingen rolig dag, i början. "Första dagen av de sju är den värsta". Hälften av er förstår vad jag menar och några till om ni är skarpa. Iallafall så spenderade jag två timmar liggandes på de olika golven i huset utan att veta vart jag skulle ta vägen. Riktigt såhär illa har det aldrig varit förut. Två hemska timmar. 
Men sen, en flickväns dröm, så vaknade min pojkvän (av att jag inte stod ut längre och väckte honom själv) och tog hand om mig. Han "lagade" badkaret så att jag kunde ta ett varmt bad och när jag till slut nästan somnade i karet så bäddade han ner mig i vår säng med allt jag kundes behöva brevid. Han lämnade mig att somna till en ljudbok och under tiden diskade han all disk (trots att det var min tur), städade huset och lagade maten.
Det bästa som finns är ju ändå att bli så väl omhändertagen när man är så sårbar. Att vakna upp till allt det där och må så mycket bättre.

Bakad potatis, skal-räkor, skagenröra och vitlöksbaguetter framför Dinosauriernas Tid och Scrubs. Med min älskling. Oslagbart. Så det är på både gott och ont att må dåligt. Men jag vet inte vad jag skulle ha gjort om inte han hade varit där. Hur gjorde jag för 1,5 år sen? Det kommer jag inte ihåg.


<3<3<3<3

Drömmar

Jag vaknade upp besluten om att berätta det jag kommer ihåg av min dröm, och det ska jag göra.
Jag drömde länge innan jag kom till delen då jag plötsligt gick med min mamma och en av mina småbröder, Casper, i en stor klädesaffär (som Åhléns city). Casper är den av bröderna som är smart och tillbakadragen i verkligheten och går som sina bröder omkring i gamla fula kläder. Nu gick vi i affären och fast ja dittills hade varit helt ointresserad av min familj eller av att följa med dem dit så gick det plötsligt en sekund då jag kopplade med Casper och vi kände att nu tar vi saken i egna händer här. Jag bet ifrån och satte mamma på plats med att säga något i stil med att "Casper ska sluta behöva ha fula byxor på sig så nu tar vi över." och sen gick vi därifrån till en annan avdelning, Casper lättad och glad och jag genomnöjd med oss själva.
Vi gick omkring och tittade på byxor i hans storlek och jag rådgav honom som en superduper-storasyster. Plötsligt när vi står och tittar på var sitt håll så går en lång stöddig kille i trendiga kläder fram mot Casper. Killen går i Caspers skola (allting är dröm) och hade uppenbart mobbat just min lillebror under en längre tid. Med ett hånleende säger han något nedlåtande till Casper och slår honom med knytnäven någonstans på kroppen. Casper faller till golvet och killen vänder och går därifrån.

Här väcks naturligtvis den starkaste sidan i mig till liv. I verkligheten blir jag så djävulskt arg och stark om någon jag bryr mig om far illa. Ingenting kan få stopp på mig och det är bannemig synd om den som inte låter mig skydda mina vänner. Här i drömmen var det precis den sidan av mig som dök upp och oh vad skönt det var. Jag flög fram mot killen, bucklade på honom och la båda händerna om hans hals. Ju mer han försökte bråka tillbaka ju mer tog jag kontroll genom att nästan strypa honom, men annars nöjde jag mig med att krama om hans axlar som om ja försökte krama ur saften ur en riktigt sur apelsin. Nej låt oss säga citron. I verkligheten hade det inte spelat någon större roll hur arg jag hade varit, lilla jag hade ändå inte varit starkare än den stora killen men inte hade jag slutat för det. Men nu så var det här ju som sagt en dröm. I varje fall så kände jag mig som hulken och även om jag är arg i en sån här situation så är det så tillfredställande att känna att man finns där för någon annan. Killen fick sig en läxa och innan jag vaknade mitt i natten så hade jag och skolans rektor talats vid och lagt upp ett bakhåll för killen utifall att han skulle ge sig på min lillebror en gång till. Bakhållet var ju jag som smög omkring på skolan som en riktig storasyster och skolpersonalen var min förstärkning om det skulle behövas.
Fatta vilken underbar dröm! Ja, inte att min lillebror skulle ha blivit mobbad eller att jag fräste åt vår mamma, men känslan i det hela. Det var något helt annat från gårdagens dröm. Då sprang jag genom kolsvarta gläntor brevid regniga sjöar på små sicksackiga stigar. I sjöarna fanns det ormar, kobror, ålar och stora monsterdjur. I luften fanns det fladdermöss och myggor och på stigen där jag sprang fanns det myror, blodiglar och återigen ormar. Vartenda djur var det fullt av och gud vet vad som fanns inne bland träden. Iallafall så sprang jag så fort jag kunde men ändå lyckades iglarna ta sig upp och fästa sig på mina anklar. Usch.
Drömmar ja.


När jag kom tillbaka från badrummet, redo att skriva det här inlägget om drömmar så störtar min pojkvän in i rummet och lägger sig på sängen brevid mig. Han hade somnat ute på soffan på morgonen och drömt en av sitt livs värsta mardrömmar. Han var helt till sig och försökte få tillbaka andan för att återberätta. Nej inte var det jag som hade pucklat på honom, men han hade drömt värsta "day after tomorrow"-drömmen med tornados och oväder på gärdet där han bor. Stackars liten.

Kommer ni ihåg det senaste ni drömde?

Wallmans

Fönstret mellan sovrummet och balkongen

Det är inte bara helikoptrar som vi stöter på utanför vår balkong. Här satt jag snällt, i min säng med laptopen, och plötsligt hörde jag ett dovt men väldigt tydligt ljud utanför balkongen. Det lät som en blåslampa som stängdes av och på. Naturligtvis väcktes nyfikenheten som vanligt i mig och jag skyndade mig för att hoppa ut genom fönstret till balkongen för en närmare titt. Vi använder inte dörrar här, utan barnslar oss med fönster varenda gång det går.
På vägen ut gör jag illa benet på något i fönsteröppningen men jag bryr mig inte om att titta efter. För så fort jag stack ut huvudet från balkongen så såg jag ovanför mig hur en stor röd varmluftsballong nästan åker in i taket på huset! Oj vilken närbild man fick. Fast inte på kamera tyvärr. Först när den hade försvunnit över taket så märkte jag att jag blödde på benet. Jag hade rivit upp det rejält när jag klättrade ut men sånt får man väl tåla om man vill se en stor röd ballong! :)

Den röda ballongen var inte ensam märkte vi. "Finns det än så finns där flera" gäller tydligen för allt. Strax efter så såg man flertalet ballonger på båda sidor om huset och igen närmade sig en vårat hus. En Wallmans-ballong. Den lyckades jag faktiskt få med på film så jag lägger kanske upp den sen.
Det finns alltid tid för något nytt och det här var första gången jag upplevt att barnen på marken och människorna i korgen kunde ropa saker till varandra. Vink vink.

Hallå där uppe!

Party party för öronen



God morgon klockan 16.02! Det är inte bara pojkarna som har vänt på sina dygn utan jag är inte så duktig jag heller.
Förutom några köttbullar och soppor så är köket nu helt tomt på mat, så vi ska gå ner och handla om ett litet tag. När vi väl har vaknat. Just nu sitter jag och håller på med en liten surprise åt min pojkvän. Jag försöker ladda ner De Vises Sten som ljudbok, men det går så otroligt sakta. Har knappt gått upp en procent sen inatt.
Under de här veckorna vi har haft lägenheten så har vi haft vanan att sova till HP ljudböckerna som jag har på ipoden. Men jag har alla på engelska och han gnäller hela tiden om att han har svårt att hänga med. Så nu blir han troligtvis lite glad när nedladdningen är klar. Så lite hemlighetsmakeri sitter jag ändå och håller på med. Hemlighet nr ett är hans lilla överraskning. Hemlighet nr två är jag faktiskt sitter och laddar ner på hans dator (shhhh).


Nu har vi varit och handlat. Vårrullar, pytt, fiskgratäng och lite sånt. Pojken har längtat efter kräftor sen i våras men varit alldeles deppig sen jag påpekade att man nästan inte får tag i ett paket som kostar under 99kr. Nu hittade vi däremot ett vanligt stort som av någon anledning kostaste 59kr fastän alla i raden brevid kostade 99kr och uppåt.
Nej! Nu ska jag inte blogga om mat! Vi köpte iallafall paketet så vi får ha mys nån dag i veckan, end of story.

När jag kom hem passade jag även på hitta en ny nedladdning till ljudboken. Den ligger nu på 70% till skillnad från den gamla som fortfarande låg på 7% sen igår. Så inatt blir det partyparty i sängen. För öronen!! Herregud vad tänker ni med?

Ps. Bloggar behöver roliga videoklipp.

Natt med pojkar.

Nej det är ingen dröm, och ingen fantasi heller. Det är tvättäkta verklighet men inte lika glamorös som man hoppas. Det innebär disk, Xbox och Nintendo.

Det Igår kom Danne och André över till vår "lilla" lägenhet(jag och pojkvännen provbor ju i hans föräldrars andra lägenhet för fem veckor). De är fortfarande kvar vilket är jättekul, men som vanligt när vi har haft sleepovers med dem så sover de bara från tidigast 07.00-15.00. Jag tycker mina ynka 03.00-12.00 är lagom konstigt. Det verkar iallafall som att killarna åker nu på morgonen sen när vi tänker lägga oss. Så då kommer det vara lite lugnt och tyst i huset igen när jag vaknar, men det är inte vad jag vill ha. Två dagar i veckan som mest går bra men resten av tiden njuter jag gärna av tjo och tjim och umgänge. Det vill säga nu när man fortfarande inte har något jobb.
Men jag ska, ska, ska försöka ordna fler playdates då vi inte bara är hemma hos varandra. Jag väntar fortfarande på att vi ska planera klart grönalund besöket.

Efter två kvällar och nätter av xbox-spelande här med killarna (mest worms) så tröttnade vi nu och kopplade in nintendo 64 och underhöll oss med Mario Kart. Men eftersom Dannes energinivå nu låg på noll (precis som hans spelaranda), vi bara hade tre fungerande kontroller och att jag hade en mer "normal" nybörjarerfarenhet av det här spelet medans Chin och André hade spelat det här i större delen av sina liv och nu spelar som onådiga mördarmaskiner, så gled liksom intresset för detta förbi.

Fast jag vet inte, det kanske bara är för att klockan är över 5 på morgonen. Eller så är det bara jag, för medan jag sitter och bloggar så fortsätter pojkarna att spela som Luigi, Wario och Toad.

Hoppas er natt har varit mer sömnrik, men jag tar nog och lägger mig snart jag med. Så fort pojkarna får för sig att åka.

Välkommen då.

Min perfekta myshörna. Säng, dator, Sex & The City, Ben&Jerrys och en regnig kväll.


Så var jag här. Flyttad från Walle.bloggspace till Wallerie.blogg! Den största anledningen var ju att jag inte var nöjd med alternativen man fick där (bl.a. designen). Så nu hoppas jag på att det går mycket bättre. Igår höll jag på med min nya "design" som tog ett dygn att lära sig + skapa. Den är inget vidare snygg, alls, men det är mitt första försök med bilder tagna från Facebook (sitter ju vid min pojkväns laptop) och inspirerad av Malin.
Men jag är fortfarande i lika desperat behov av att lära mig hur allt fungerar, så om någon sitter och håller på någon bra sida eller kunskap som ni vill tipsa om så vore det guld. Skulle bli väldigt glad då.

Men tills vidare behåller jag min gamla blogg, utifall det här inte funkar för mig. Trots allt så kan jag ju inte bara kasta bort två år av personligt skrivande. Någon som vet något smidigt sätt att få allt material sparat någonstans eller utskrivet?

Håller tummarna. Love!

Walle.  02/17/07 - 31/07/09  /  233 inlägg

bloglovin RSS 2.0